Til hovedinnhold

Albin og Luna og det mystiske speilet

Barnebok om det å være annerledes.

To barn, en gutt og en jente, som har leppe-kjeve- og ganesplate, står foran et stort speil.
  1. Kategori: Språk/tale, Leppe-kjeve-ganespalte, Barnehage, Småtrinnet (1.-4.), Mellomtrinnet (5.-7.), Bøker/hefter, Bokmål, Statpeds ressurser
  2. Pris: Gratis
  3. Utgiver: Statped

"Albin og Luna og det Mystiske Speilet"

Boken er delt i to. Første del er fortellingen om Albin og Luna på sykehuset. Begge er født med leppe-, kjeve- og ganespalte og skal opereres. Andre del inneholder faglig informasjon om spalte, skrevet for barn. Vi får vite hva en spalte er, hvorfor den oppstår, og behandlingen av den.

Albin og Luna takler imidlertid det å være født med spalte høyst forskjellig. Mens Luna synes det er helt greit å være annerledes, misliker Albin det sterkt. Han synes det er vanskelig å takle andres nysgjerrighet. Dessuten er det vanskelig for ham å snakke om det. På lekerommet treffer barna et speil som kan snakke. Dette blir et viktig møte, ikke minst for engstelige Albin, fordi han kan prate med speilet om det som er vanskelig.

Andre del innholder faglig informasjon om spalte, skrevet for barn. Vi får vite hva en spalte er, hvorfor den oppstår, og om behandlingen av den. Det er lagt særlig vekt på hvordan det å være annerledes kan føles, for eksempel å være født med spalte. Hvert tema inneholder spørsmål som er knyttet til historien om Albin, Luna og Det Mystiske Speilet.

”Albin og Luna og det Mystiske Speilet” er illustrert av Anette Nøsterberget. Teksten er skrevet av Åse-Marie Bergfall og Kristin Billaud Feragen.

Åse-Marie er førskolelærer og logoped, og har mange års erfaring fra barnehage som pedagog for barn med særlige behov. Kristin er spesialpsykolog, PhD. I 2009 tok hun en doktorgrad om temaet risiko og beskyttelsesfaktorer som kan tenkes å påvirke selvbildet hos barn og ungdom som er født med en leppe-, kjeve- og/eller ganespalte.

Leveringstid ca.10 dager