Afasi

Afasi er språkvanskar etter ein erverva skade i hjernen. Personar med afasi har behov for og rett til oppfølging av logoped. Hjerneslag er den vanlegaste årsaka til afasi.

 

Afasidagene 22.-23. oktober 2020

Statped arrangerer de årlige Afasidagene, en praksisrettet konferanse om afasi. På grunn av COVID-19 avholdes Afasidagene 2020 digitalt. Benytt sjansen til å høre om praksiserfaringer og forskning.

Se program og meld deg på før 16.oktober

Mer informasjon om afasidagene finner du her

app.afasi.no

app.afasi.no gir en oversikt over apper som kan være relevante for voksne med afasi. I dag finnes det én app som er spesifikt utviklet for norskspråklige voksne med afasi, appen Dagligliv. Det er likevel mange apper som er laget for barn eller andre grupper som med tilpasninger også kan passe for voksne med afasi. 

Les mer om app.afasi.no

Dias testverktøy

Ved hjelp av DIAS kan man fastslå taleapraksi, og avgrense denne vansken mot afasi og dysartri. Man kan vurdere om spesifikke symptomer på taleapraksi er tilstede, og måle taleapraksiens alvorlighetsgrad. Verktøyet egner seg også for å evaluere effekten av tiltak, ved at man kan undersøke om de spesifikke symptomene ved gjentatt testing fortsatt er til stede.

Les mer om Dias testverktøy

Afasi og livskvalitet

Afasi kan ha innvirkning på livskvaliteten. Tiltak som kan opprettholde en god livskvalitet bør være en del av oppfølgingen.

Les mer om livskvalitet

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Takk for din tilbakemelding!