Læringsressurser

Læremidler, verktøy, tilnærminger og teknologi for å tilrettelegge for utvikling og læring når barn, unge og voksne har særlige opplæringsbehov.

Teknologi i opplæringen

Personvern – apper og programvare

Søk i læringsressurser

Aktive filtre

;

Oppdatert temaside

Spill i skolen

På temasiden kan du lese om fordelene med digitale spill som inkluderende læringsaktivitet, hvordan tilrettelegge, samt tips og erfaringer og eksempler på spill. 

Gå til temasiden

Struktur og forutsigbarhet i det digitale læringsmiljøet

På denne temasiden kan du lese om hvordan du kan tilrettelegge for struktur og forutsigbarhet i læringsmiljøet. Her finner du mange eksempler på pedagogisk bruk av digitale verktøy. 

Gå til temasiden

Opplæring i mobil og nettbrett for synshemmede

I denne veilederen finner du instruksjonsvideoer og øvingsoppgaver til de mest grunnleggende ferdighetene du bør kunne for å lære en synshemmet å bruke en smarttelefon eller et nettbrett. 

Gå til veilederen

Temaside om Book Creator

På denne temasiden kan du lese om hvordan du kan tilrettelegge for ulike behov når du bruker Book Creator. Les og se mange konkrete eksempler og tips på pedagogisk bruk av funksjonene i appen.

Gå til temasiden

Chromebook

Mange kommuner og skoler velger Chrombook som verktøy for sine elever. For elever med behov for ekstra programvare og tilrettelegging kan dette by på utfordringer. Les mer om hvilke tilpasninger og tilgjengelighetsfunksjoner som er mulig for blinde og svaksynte og for de som trenger lese- og skrivestøtte

AV1 - en stedfortreder i klasserommet

For barn som er borte fra skolen over lengre tid, kan bruk av roboten  AV1 gi mulighet for å opprettholde kontakten med klassen, venner og fritidsaktiviteteter. 

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Takk for din tilbakemelding!