QR Code Reader

Tips og ideer til hvordan du kan bruke QR-koder for å tilrettelegge for læring.

Fakta og tilgjengelighet

Kategori: Kombinerte syns- og hørselstap og døvblindhet, Ervervet hjerneskade, Språk/tale, Sammensatte lærevansker, Matematikkvansker, Barnehage, Småtrinnet (1.-4.), Mellomtrinnet (5.-7.), Ungdomstrinnet, Videregående, Apper/programvare, iOS, Android, Lærevansker og utviklingshemming

Systemkrav: iOS 5.1.1 eller nyere.Android 2.3.3 eller nyere.

Utvikler: www.tapmedia.co.uk

QR Code Reader er en app som skanner QR-koder. QR står for Quick Respons, altså rask tilbakemelding. Hensikten er at den skal være lett å avlese. Kodene lages i en QR-kodegenerator på internett og kan deretter leses av en QR skanner på smarttelefonen eller nettbrettet.

Hvordan virker den?
For å skanne en QR-kode med QR Code Reader, åpner du appen og peker kamera mot koden. Koden skannes uten at du trenger å ta bilde eller trykke på en knapp. Appen gjenkjenner automatisk koden kameraet peker på. 
Hvis koden inneholder en nettadresse eller en tekst, vil du automatisk bli tatt til det området. Inneholder koden andre formater, som for eksempel telefonnumre, e-postadresser eller kontaktinfo, vil du få noen instruksjoner på hva du skal gjøre.
Innstillinger/funksjoner:
-Liste over alle dine tidligere skanninger
-Synkronisere dine skanninger med flere enheter
-Skann bilder av QR-koder fra kamerarullen
                
Pedagogisk bruk
For elever som strever med hukommelse, konsentrasjon, å lese og/eller skrive, vil det være behov for å tilrettelegge med struktur, repetisjoner, gjentagelser i eget tempo og alternativer til å lese og skrive seg til kunnskap. Ved bruk av QR-koder får du enkelt tilgang til nettsider eller andre filer med tilrettelagt informasjon til elevene. Skanning av QR-koder gjør at elevene slipper å skrive inn navn på nettsidene. I tillegg kan innholdet bidra til å strukturere hverdagen til elevene og tilrettelegge lærestoffet gjennom å vise til tilpasset informasjon. Det kan være instruksjonsfilmer, lydfiler, bilder mm. QR Code Reader lagrer det du har skannet, derfor kan informasjonen repeteres etter behov.  
Tips og Ideer til bruk av appen
-Lag din egen QR-kode for andre å skanne: Gå inn på  /scan.me/ sin hjemmeside og opprett og administrer dine egne QR-koder gratis.
-Opprett linker til: undervisningsportaler, videoer, youtube, bilder, MP3 filer, Tekst, Pdf
-Rebusløp der du leter etter kodene og får presentert lærestoffet gjennom innholdet som ligger i koden.
-Lage kode til instruksjonsvideoer som viser elevene hvordan de skal gjennomføre en bestemt oppgave. For eksempel utregninger i matematikk, rekkefølgen på hvordan du skriver en fortelling, hvordan du vasker hendene, hvordan pakke sekken og lignende.
-QR-kode på bøker: få bokanmeldelse opplest ved å skanne koden på biblioteket.
-I klasserom der alle elever har nettbrett kan QR-koder scannes fra interaktive tavler eller prosjektor. Læreren kan på denne måten legge til rette for at alle elevene på en enkel måte kan finne relevant innhold.
Det finnes mange forskjellige apper som skanner QR-koder. Denne er valgt fordi den er brukervennlig og gratis. For skannere med andre funksjoner kan du blant annet teste QR Reader for iPhone          
 • For elever som strever med hukommelse, konsentrasjon, å lese og/eller skrive, vil det være behov for å tilrettelegge med struktur, repetisjoner, gjentagelser i eget tempo og alternativer til å lese og skrive seg til kunnskap. Ved bruk av QR-koder får du enkelt tilgang til nettsider eller andre filer med tilrettelagt informasjon til elevene. Skanning av QR-koder gjør at elevene slipper å skrive inn navn på nettsidene. I tillegg kan innholdet bidra til å strukturere hverdagen til elevene og tilrettelegge lærestoffet gjennom å vise til tilpasset informasjon. Det kan være instruksjonsfilmer, lydfiler, bilder mm. QR Code Reader lagrer det du har skannet, derfor kan informasjonen repeteres etter behov.  

  • Lag din egen QR-kode: Gå inn på  http://www.scanme.com/ og opprett og administrer dine egne QR-koder gratis.
  • Opprett linker til undervisningsportaler, videoer, youtube, bilder, MP3 filer, Tekst, Pdf-Rebusløp der du leter etter kodene og får presentert lærestoffet gjennom innholdet som ligger i koden.
  • Lage kode til instruksjonsvideoer som viser elevene hvordan de skal gjennomføre en bestemt oppgave. For eksempel utregninger i matematikk, rekkefølgen på hvordan du skriver en fortelling, hvordan du vasker hendene, hvordan pakke sekken og lignende.
  • QR-kode på bøker: få bokanmeldelse opplest ved å skanne koden på biblioteket.
  • I klasserom der alle elever har nettbrett kan QR-koder scannes fra interaktive tavler eller prosjektor. Læreren kan på denne måten legge til rette for at alle elevene på en enkel måte kan finne relevant innhold.

  Det finnes mange forskjellige apper som skanner QR-koder. Denne er valgt fordi den er brukervennlig og gratis. For skannere med andre funksjoner kan du blant annet teste QR Reader for iPhone .

 • For å skanne en QR-kode med QR Code Reader, åpner du appen og peker kamera mot koden. Koden skannes uten at du trenger å ta bilde eller trykke på en knapp. Appen gjenkjenner automatisk koden kameraet peker på. Hvis koden inneholder en nettadresse eller en tekst, vil du automatisk bli tatt til det området. Inneholder koden andre formater, som for eksempel telefonnumre, e-postadresser eller kontaktinfo, vil du få noen instruksjoner på hva du skal gjøre

  • Liste over alle dine tidligere skanninger-Synkronisere dine skanninger med flere enheter
  • Skann bilder av QR-koder fra kamerarullen

Relaterte ressurser

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Takk for din tilbakemelding!