My Very Hungry Caterpillar AR

My Very Hungry Caterpillar AR er en interaktiv app der du kan leke med den lille larven Aldrimett ved bruk av AR-teknologi. Appen kan brukes i arbeid med språkstimulering.

 

Fakta og tilgjengelighet

Kategori: Språk/tale, Barnehage, Småtrinnet (1.-4.), Apper/programvare, iOS, Ord- og begrepsopplæring

Systemkrav: iOS 11.0 eller nyere

Utvikler: Storytoys.com

AR står for augmented reality, og kalles ofte utvidet virkelighet på norsk. Den legger digitalt innhold til det du ser gjennom kameraet. I denne appen kan du følge lille larven Aldrimett fra egg til ferdig sommerfugl. Se han komme til live i stuen, på flyplassen, i sandkassen eller andre steder du er. La han leke med ballen, blåse såpebobler eller dekorer omgivelsene med malerpenselen. Fôr han med frukt og bær for å hjelpe han til å utvikle seg til sommerfugl.  

Videoen er laget av StoryToys.

 • Appen kan brukes av foreldre og barn. Den kan også brukes som et verktøy i barnehagens arbeid med språkstimulering, begrepslæring og utforsking og læring av natur og teknologi. 

  • Bruk larvens bevegelser til å lære om preposisjoner. Se den gå over skoen, gjennom eplet eller kanskje er den på vei inn i matboksen
  • Bli kjent med historien ved å lese boken om Den lille larven Aldrimett av Eric Carle
  • For litt større barn kan den brukes som utgangspunkt for tekstproduksjon
  • Samtal om gjenstandene som kommer til syne i appen, hva som er der på ordentlig og ikke  
  • Begrepslæring og telling; benevn gjenstander og tell hvor mange frukter larven spiser
  • Kombiner med konkreter og finn frukt og bær som larven spiser og la barna smake
  • Se den lille larven Aldrimett på tegnspråk
 • Appen er lett å bruke. Gi appen tilgang til kameraet. Finn et åpent og lyst område og la egg og larvens omgivelser komme til syne blant barnets virkelige omgivelser. Utforsk animasjonene ved å trykke på dem. Når du trykke på frukten på skjermen får larven mat. Åpne skrinet og velg leketøy. Følg larven i lek, mating og søvn frem til han blir en puppe og forvandles til sommerfugl. Utforsk omgivelsene ved å bevege på telefonen/nettbrettet. Hva ser du om du løfter den over hodet? Trykk på spørsmålstegnet øverst til høyre for hjelp til bruk av appen.

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Takk for din tilbakemelding!