Tilpasninger og muligheter i Windows 10 og Office på PC for elever med nedsatt syn

I Windows og Office er det mange innstillinger og hurtigtaster som kan være nyttige for elever med nedsatt syn. Denne webinar-rekken inneholder veiledning og konkretet tips du kan bruke. Alle tilpasninger bør gjøres i samarbeid med eleven. 

Fakta og tilgjengelighet

Kategori: Syn, Videoforelesning

Språk: Norsk

Pris: Gratis

Utgiver: Statped

Webinarene er lagt opp til at du skal kunne gjøre innstillingene på din egen PC underveis i webinaret, dersom du ønsker det. For å få til dette på en god måte er det best om du ser webinaret på en annen skjerm enn den du har til PC-en din. Vi anbefaler også en ekstern skjerm, for å se detaljene i presentasjonen best mulig.

Disse fire webinarene går inn på tilpasninger, muligheter og nyttige hurtigtaster i Windows 10, Word, nettleseren Edge og engasjerende leser i Office 365.

Tilpasningsmuligheter i Windows 10 for elever med nedsatt syn

Her får du informasjon om innstillinger for og tilpasning av musepeker, større tekst, større ikoner, inverterte farger, Windows forstørrelsesprogram og Windows skjermleser.

Tilpasningsmuligheter i Word for elever med nedsatt syn

Her får du informasjon om hvordan du kan endre innstillinger og tilpasse skriftstørrelse, skrifttype, setteskriftstørrelse og -type som standard, skjule båndet, forstørre med zoom, opplesning av tekst med les høyt-funksjonen og diktering.

Engasjerende leser i Office 365, muligheter for elever med nedsatt syn

Engasjerende leser er en funksjon som kan brukes i flere Office-programmer. Webinaret viser hvordan engasjerende leser kan brukes i Office 365 og Office online, samt i programmene Office Lens, OneNote og Teams.

Tilpasningsmuligheter i nettleseren Edge for elever med nedsatt syn

I dette webinaret vises det hvilke muligheter som finnes i nettleseren Edges som blant annet å forstørre med Zoom, bruke lesevisning, tilpasning av farger, tilpasning av størrelser og funksjonen «les høyt».