Pedagogiske og digitale verktøy

Eksempler på kart i VR-apper

Når hensikten er å forberede en elev på nye steder, for eksempel i forkant av en klassetur, kan VR være et virkningsfullt verktøy. Gjennom VR vil eleven få en realistisk og visuell opplevelse av hva som venter.

Cardboard Camera 

Dersom stedet du ønsker å vise frem ikke finnes i Google Street View, kan du lage egne VR-opplevelser. Dette kan du gjøre ved bruk av appen Cardboard Camera.

I appen kan du lage opplevelser i virtuell virkelighet med bilder og lydopptak. Med Cardboard Camera tar du panoramabilder i 360 grader som kan utforskes i VR-modus. For å se bildene, trenger du en VR-brille (Google Cardboard). Du kan gjøre lydopptak samtidig som du tar bilde. Lyden lagres automatisk til bildet og spilles av i visningsmodus når du ser på bildet. 

Hvis du skal forberede et besøk til nye steder/aktiviteter: Ta bilde av stedet eller utstyr som trengs for aktiviteten, ta opp en forklaring eller beskrivelse og la barnet se på dette i forkant. 

Tour Creator

En annen måte å bruke VR for å skape forutsigbarhet er å lage en tur i Tour Creator hvor du bruker 360 graders bilder. Da kan eleven gjøre seg kjent med for eksempel ny skolevei.

Wander er en VR-app tilsvarende Google Street View. Den kan brukes med Samsung Gear VR og Oculus Go. 

Tilbake til hovedsiden struktur og forutsigbarhet i det digitale læringsmiljøet.

Side 28 av 35

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Takk for din tilbakemelding!