CETI - spørreskjema for nærpersoner(Kartleggingsmateriell)
CETI er et måleredskap som er laget for å måle (kvantifisere) endringer i den afasirammedes daglige kommunikasjon.
Interaktive tavler som inkluderingsverktøy(Video)
Sofiemyrtoppen skole ved Oppegård i Akershus har tatt i bruk ny teknologi for å skape et inkluderende klassemiljø for elever som har særskilte behov.
IVAS Digital(Kartleggingsmateriell)
IVAS Digital er et informasjons- og kommunikasjonsverktøy som er tilpasset personer med autisme og IQ innenfor normalområdet.
Mine tegn i barnehagen(Bok/hefte)
For barn med forsinket språkutvikling er tegn som støtte et svært viktig redskap til å forstå og uttrykke seg. Når barnehagen bruker håndtegn i kommunikasjonen med barnet, øker språkforståelsen og barnet får et bedre ordforråd.
Nettbrett i skole-hjem-samarbeid(Video)
På Lauvsnes skole i Flatanger har de tatt i bruk nettbrett som kommunikasjonsverktøy i skole-hjem-samarbeid.
Støttemateriell for god praksis(Bok/hefte)
Hvordan hjelpe nærpersoner til god samhandling og kommunikasjon med mennesker med store funksjonsnedsettelser? Heftet 'Støttemateriell for god praksis' viser blant annet hvordan kommunikasjonshefter og aktivitetsbeskrivelser kan se ut.
Sånn er Jeg, og Sånn er det(Nettressurs)
Filmserie fra NRK Super der Statped har utarbeidet et arbeidshefte. Se filmene og last ned heftet her.
Å spise sammen – den eldste og mest naturlige inkluderingsarena(Bok/hefte)
Et hefte med utvalg over materiell og konkrete tiltak som kan bidra til at barn med multifunksjonshemming får gode måltidsopplevelser.
Et utvalg over materiell som kan bidra til at barn medmultifunksjonshemming får gode måltidsopplevelserInkluderende verktøy som tekniske hjelpemidler i opplæringen(Video)
På Hop skole på Askøy gjør de seg gode erfaringer med nettbrett og bevisst bruk av apper som tekniske hjelpemidler for å delta i og få utbytte av opplæringen.
Matematikkompasset (Bok/hefte)
Matematikkompasset gir muligheter for en bred forståelse av en vanskelig matematikksituasjon.På vei mot et taktilt språk – hva skal til for å få det til?(Bok/hefte)
En analyse av hva det innebærer å være en god samtalepartner i dialog med personer med medfødt døvblindhet.
En analyse av en god partner i gode dialoger med personer med medfødt døvblindhetRapport fra prosjektet «På vei mot et taktilt språk»Tilbake til skolen etter en hodeskade(Veileder)
Veilederen gir råd og tips til lærere og PPT.
Erher – ressurs for tegnspråklige(Nettressurs)
Erher (erher.no) er en læremiddelportal som leveres av Statped. Vi utvikler læremidler på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet.
God start - veien fram - sluttrapport(Bok/hefte)
Evaluering av habiliteringsmodell for oppfølging til foreldre/barn etter påvist hørselstap ved neonatal hørselsscreening.
Nettressurs for helsepersonell(Nettressurs)
Råd og ressurser for å kommunisere med hørselshemmede barn på sykehus eller andre helseinstitusjoner, med og uten tegnspråktolk til stede.
Ole og Mia serien(App)
Bildebok-apper med norsk tegnspråk, tale, tekst og grafiske symboler (Widgit), tegn-til-tale og tegnillustrasjoner.
Ordlister fra temaområdet hørsel på norsk, engelsk, arabisk og urdu(Bok/hefte)
Ordlistene er oversatt for å hjelpe foreldre som ikke har norsk som sitt førstespråk. Den kan leses som en kort innføring i fagfeltet og den kan distribueres til morsmålstolker.
På bølgelengde (Nettressurs)
Et nettsted om tilrettelegging for hørselshemmede elever i skolen.
På vei til å bli en god leser(Kartleggingsmateriell)
Kartleggingsmateriellet På vei til å bli en god leser ... er utarbeidet til bruk i før- og grunnskolen. Materiellet brukes til å kartlegge kommunikativ kompetanse og utvikling av lese- og skriveferdigheter hos døve og sterkt tunghørte barn og er til hjelp i å planlegge undervisning.
Syng med tegn: Gynge, gynge, lille venn(Bok/hefte)
Boken "Gynge, gynge lille venn" viser hvordan man ved bruk av tegnsatte sanger, rim og regler kan bidra til å stimulere områder som er av grunnleggende betydning for barns språkutvikling.
Viser 141–160 av 206 treff.