Lydbokprosjektet(Bok/hefte)
Denne prosjektrapporten viser en gjennomgang av Statpeds lydbokprodukter, vurdert opp mot de digitale forlagsformatene Unibok, Brettboka, Smartbok, D-bok og Lokus.
Ressursark for lærere med elever som stammer(Veileder)
Dette er en norsk versjon av Supporting pupils who stammer – suggestions sheets utviklet av The Michael Palin Centre for Stammering Children.
Bøker på bliss symbolspråk(Bok/hefte)
ISAAC Norges blissgruppe og Statped har oversatt en del bøker til bliss symbolspråk. Disse tekstene er etter avtale med forlagene lagt ut for fri nedlasting. De kan brukes i lesning av de aktuelle bøkene, som må kjøpes på vanlig måte.
Flerspråklig opplæring for elever i ungdomsskole med kort botid(Bok/hefte)
Flerspråklige og minoritetsspråklige elever som nylig har kommet til Norge, kan lære norsk og få læringsutbytte når undervisning aktiviserer erfaringer, er samordnet og identifiserer oppfølgingsbehov.
Interaktive skjermer(Nettressurs)
Bruk av interaktive skjermer kan skape engasjement og øke motivasjonen. De bidrar til multisensorisk støtte ved bruk av tekst, lyd og visuelt materiell som bilder, illustrasjoner og video.
"Snakke seg til det"- bruk av diktering i tekstproduksjon for elever med lese- og skrivevansker(Artikkel)
”Snakke seg til det!” er et pilotprosjekt som ble gjennomført av Statped - avdeling for læringsressurser og teknologiutvikling. Prosjektet startet våren 2015 og ble avsluttet våren 2016.
Læringsstrategier og leseforståelse(Video)
Læringsstrategier er metoder som elever bruker for å skape mening og å lære noe nytt. Dette kan skje gjennom å lese tekst, lytte eller ved at de får informasjon fra andre kilder. Gode læringsstrategier er verktøy som gir dem muligheter til å «lære å lære», en form for «hjelp til selvhjelp».
Oversette med Microsoft Office lens og engasjerende leser(Video)
Video om hvordan du kan oversette tekst med Microsoft Office lens (tideligere Office Lens) og engasjerende leser. Foreldre og elever kan få informasjon fra skolen på sitt morsmål - se video for tips til bruk i fjernundervisningen/hjemmeskole.
Engasjerende leser(Video)
Denne filmen viser hvordan du kan få opplest og tilpasset tekst med verktøyet Engasjerende leser. Dette kan være nyttig for elever med leseutfordringer som dysleksi.
Sånn vil jeg ha det(Bok/hefte)
Støttemateriell for samtale om hvordan barn med autismespekterforstyrrelser, ADHD og Tourettes syndrom vil ha det på skolen og skolefritidsordningen.
COCAF-4 - sjekkliste for løpsk tale(Kartleggingsmateriell)
Sjekkliste for løpsk tale og sekundære symptomer.
Afasi og høyteknologiske kommunikasjonshjelpemidler(Video)
Video om hva du bør tenke på i forkant av utprøving av et høyteknologisk kommunikasjonshjelpemiddel.
NUMA: Newcastle University - undervisningsmateriell for afasirammede(Bok/hefte)
Originalmateriellet er evidensbasert og utarbeidet av logopeder ved universitetet i Newcastle upon Tyne.
Informasjonshefte om stamming i skolen(Bok/hefte)
Informasjon om stammingens hørbare og skjulte sider for elever i skolealder.
Min stammebok(Bok/hefte)
En personlig stammebok kan være en fin måte å samle informasjon om seg selv og stamming på. Den kan brukes i logopedisk oppfølging og til å vise frem i klassen og til venner og familie.
Tips til elevsamtalen om stamming(Bok/hefte)
I dette heftet får du tips til hvordan du kan skape en god dialog mellom lærer og elev ved hjelp av konkrete spørsmål.
Hvordan presentere stamming til klassen?(Bok/hefte)
Her finner du informasjon om hvordan og hvorfor en presentasjon kan være en enkel og effektiv måte å formidle kunnskap om stamming til medelever. Mal til presentasjon kan lastes ned.
Hva er stamming? - Informasjonsfilm for skolebarn(Video)
Informasjonsfilm for elever som kan brukes til å dele informasjon i klassen og i logopedtimer.
Tallstart(Kartleggingsmateriell)
Tallstart er et screeningsverktøy som kan brukes i barnehage eller i løpet av høsten i første klasse for å sjekke om barn har kjennskap til grunnbegrepene for tallforståelse.
Lohkovuolgga davvisámegillii/nordsamisk(Kartleggingsmateriell)
Lohkovuolgga lea jurddašuvvon screenemii álggus 1.ceahkis áican dihtii sin guđet dárbbašit earenoamáš heiveheami álgo matematihka oahpaheamis. Screenema sáhttá maid geavahit mánáidgárddis.
Viser 21–40 av 154 treff.