Starte i barnehagen med nedsatt hørsel(Video)
Slik får Billy Nicolay (4) tilretteleggingstiltak i barnehagen som er godt forberedt.
Små ører – store muligheter(Video)
Filmserie om fire barn med nedsatt hørsel og veien deres til hørsel, språk og kommunikasjon.
Punktskriftaktiviteter - en veileder om tidlig skriftspråkstimulering(Veileder)
Veilederen handler om tidlig skriftspråkstimulering for barn som skal lære punktskrift senere i livet. Målet er at den kan inspirere til å sette i gang med forberedende punktskriftaktiviteter slik at punktskrift får en naturlig plass i barnets liv.
Interessekartleggingsskjema - for læring og trivsel(Kartleggingsmateriell)
Et kartleggingsskjema for å finne gode aktiviteter for læring og trivsel for barn og unge.
Snarvei musikk og nedsatt syn
Læreplanen i musikk har noen kompetansemål som er basert på visuelle inntrykk. For at eleven skal kunne nå slike mål, vil det være behov for tilrettelegging.
Eleven vil ha behov for tilrettelegging innen områdene notasjonsteknikker, digitale musikkressurser og dans. Her finner du noen forslag og verktøy.Rettigheter til alternativ og supplerende kommunikasjon (mp3)(Podkast)
Podkasten er en del av e-læring om alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK), og den dreier seg om rettigheter.
Hvorfor kan ikke jeg få bruke hodet? Rapport om eksamen, obligatoriske prøver og vurdering for elever med behov for ASK(Veileder)
Denne tittelen er et sitat fra en Alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK) -bruker som ble intervjuet i rapporten om eksamen, obligatoriske prøver og vurdering for elever med behov for ASK.
Måltidet – konsentrasjon og oppmerksomhet
For urolige barn som sliter med konsentrasjons- og oppmerksomhetsproblematikk, blir det viktig å spørre seg hva som er målet med måltidet som aktivitet? Er det at barnet skal bli mett, eller er det at barnet skal lære seg å smøre sin egen mat, bordskikk, turtaking og så videre? Det er hensiktsmessig at du som er barnehagelærer, reflekterer over hvilke mål du skal prioritere til enhver tid for det enkelte barnet.
Aktivitetsoverganger – avgrensning og oppfølging
Overganger er situasjoner der vi gjør et skifte i aktiviteter. Det kan være vanskelig å avgrense og definere en overgang da den ofte begynner i en aktivitet som skal avsluttes, og går over i en aktivitet som skal startes opp.
Samlingsstund – konsentrasjon og oppmerksomhet
Den tradisjonelle samlingsstunden som aktivitet er ofte fast innarbeidet i daglige barnehagerutiner, og er en felles start på dagen. Faste aktiviteter gir god forutsigbarhet for alle barn. Samlingsstunden kan imidlertid være krevende for barn som har høyt aktivitetsnivå og konsentrasjons- og oppmerksomhetsvansker, om du som er voksen, ikke tar hensyn til disse barna.
Frilek – støtte og tilrettelegging
Selv om frilek har en viktig funksjon og kan være en fin mestringsarena, ser vi likevel at mange barn som har uro, høyt aktivitetsnivå og oppmerksomhetsvansker, ikke mestrer denne aktiviteten. Disse barna trenger ofte støtte og tilrettelegging for å mestre frilek.
Hva ser du etter?
Jo yngre barn er, jo vanskeligere er det å skille mellom normal utvikling og en bekymringsfull utvikling. Dette gjelder i stor grad når en ser på vansker knyttet til konsentrasjon, oppmerksomhet, kontroll og regulering. Denne type vansker blir som regel problematisert når barnet begynner på skolen. Da kommer denne type vansker mer og mer til uttrykk som et resultat av forsinket utvikling på en del områder, samt økning i krav til barnet.
Viser 481–492 av 492 treff.