Eating together is an act of love: Mealtimes and inclusion(Artikkel)
Å spise sammen er en av de eldste og mest naturlige inkluderingsarenaene - en samling av materiell for god tilrettelegging av måltidet.
Deltakelsesfokusert IOP-mal tilpasset elever med omfattende og kombinerte lærevansker(Veileder)
Her kan du laste ned et veiledningshefte og en IOP-mal som kan brukes av pedagogiske team som skal lage individuelle opplæringsplaner (IOP) for elever med omfattende og kombinerte lærevansker.
Guldal Lále(App)
Guldal Lále er en app for å utvikle lytteferdigheter. Appen skal støtte lytte- og talespråk-utviklingen for barn med hørselsvansker. Den kan også være anvendelig for barn som skal lære seg nordsamisk.
Mearka app(App)
Mearka app er tegnordbok på nordsamisk.
Mearka app davvisámegiella/nordsamisk(App)
Mearka app lea mearkasátnegirji davvisámegillii.
IPCA-kartlegging av kommunikative uttrykk(Kartleggingsmateriell)
IPCA er rettet mot personer med store kommunikasjonsvansker, som har kroppslige, førspråklige uttrykksmåter som dominerende uttrykksformer.
Barnehageguiden(Veileder)
Barnehageguiden er laget for barnehageansatte for å skape en bevisstgjøring over barns atferd for å lettere kunne gjenkjenne symptomer på ADHD.
Når barnet stammer – Hva kan foreldrene gjøre?(Video)
En informasjonsfilm om førskolebarn med stamming. Hva kan foreldrene gjøre?
Synstap og spising(Veileder)
Råd når blinde og sterkt svaksynte barn har problemer med å spise.
Måltidet i et inkluderende felleskap (Veileder)
Måltidet er en inkluderingsarena i barnehagen. Her er læringsressurser om hvordan du kan inkludere barn med særskilte behov.
Kjenn hva jeg føler(Veileder)
"Kjenn hva jeg føler" er en veileder til samtale om følelser med barn og unge som er blinde eller sterkt svaksynte.
Tidlig identifisering og tilrettelegging for barn med ADHD-liknende atferd i barnehagen(Bok/hefte)
Rapporten beskriver prosjektets faser og evaluering, der målet har vært å øke kunnskap om tidlig identifisering av ADHD-lignende adferd i barnehagen.
Oversette med Microsoft Office lens og engasjerende leser(Video)
Video om hvordan du kan oversette tekst med Microsoft Office lens (tideligere Office Lens) og engasjerende leser. Foreldre og elever kan få informasjon fra skolen på sitt morsmål - se video for tips til bruk i fjernundervisningen/hjemmeskole.
Med kroppen som redskap(Veileder)
Med kroppen som redskap - samspill, kommunikasjon og omgang med barn som har kombinert syns- og hørselstap og døvblindhet er en veileder som viser hvordan du kan kommunisere og omgås med barn som hverken ser eller hører.
Opplæring i mobil og nettbrett for synshemmede(Nettressurs)
Her finner du instruksjonsvideoer og øvingsoppgaver til de mest grunnleggende ferdighetene du bør kunne for å lære en synshemmet å bruke en smarttelefon eller et nettbrett. Ressursen er ment for personale i grunnopplæringen, voksenopplæringen og pedagogisk psykologisk tjeneste (PPT).
Et analytisk blikk på inkludering(Bok/hefte)
Prosjektet har undersøkt hvordan voksne kan bli mer bevisste på hva tilhørighet og deltakelse kan bety for barn med multifunksjonshemming.
Numicon(Konkret materiell)
Numicon er et visuelt materiell som benytter mange sanser i barns matematikk tilnærming. Numicon er laget for at barn skal få et godt grunnlag for forståelse av matematikk i førskolealder, de første skoleår og elever med særlige behov.
Skriftspråk og stimulering når barn ikke kan se (mp3)(Podkast)
Alle barn trenger å bli eksponert for tall og bokstaver for å lære seg å lese og skrive. Men hva når barnet ikke kan se? Denne episoden handler om hvordan barn som er blinde, kan bli kjent med skriftspråket. Veien går gjennom nysgjerrige hender.
Tallstart(Kartleggingsmateriell)
Tallstart er et screeningsverktøy som kan brukes i barnehage eller i løpet av høsten i første klasse for å sjekke om barn har kjennskap til grunnbegrepene for tallforståelse.
Viser 21–40 av 143 treff.